Mys framför Tv-spel


Gårdagen

Gårdagen var väldigt lyckad! Till fikat åkte jag förbi Mormor och Morfar och fikade tillsamans med dom, jag köpte med varsin bakelse som vi festade på. Så fick jag ett present kort på H&M! Välbehövligt, tack så mycket! Självklart har jag redan vart och shoppat en hel del på detta resentkort redan! Haha
Detta blev det: tre linnen, en t-shirt, en tjocktröja, en BH, ett par byxor och nagellacksborttagning. Och efter allt detta så har jag ändå 75 kr kvar på presentkortet! :) Tack mormor och morfar!
På kvällen hade vi ett litet firande här hemma med Pappa, Cris, Sofie, Ronny, Ebba och Emil.
Vi åt lite mat och effterrätt till det. :)
Jag fick massa fina saker!! Av sofie (och Co) fick jag en maskin som hackar grönsaker. Skönt värre, bara att mosa in allt man vill ha hackat och skivat i maskinen och vips så har man tex en färdig sallad. As skönt när man ska göra tacos! :) Och så fick jag ett armband, MINI syväska (5x5 cm) haha, Ett sällskapspel och ett olje ljus!
Av pappa och Cris fick jag jätte fina blommor, grillbestick, ett voffeljärn (så nu kan du få tillbaka till mormor!), 2 ur snygga bordslampr som står fint på våra nattduksbord och ett presentkort på New Yoker! Så jag har ytterligare en affär att shoppa loss i ;) Fick även ett jätte fins armband och ett par örhängen ifrån Lalla (Farmors kompis). Hon hade tydlgen fått dessa smycken ifrån farmor när hon var i livet. Och nu ville hon att jag skulle ha dom. Dock var örhängerna såna där som man skruvar på så jag ska nog lämna in och försöka göra om dom till vanliga :)
Av kim fick jag Maria Montazamis nya bok :) och så en hemlig övernattning någonstans den 15: oktober. Spännande spännande! Allt jag vet är att jag ska packa en liten väska. Haha

29:e September

Stort grattis till min kära gudmor på födelsedagen. Idag är det din/min/VÅR dag! =)
Vilket otroligt fint väder vi fick! =)
Stort grattis till min kära gudmor på födelsedagen. Idag är det din/min/VÅR dag! =)
Bilden är tagen på min studentmottagning :)

Här ska bakas cheesecake! =)


Barnvakt

I måndags firade Sofie och Ronny bröllopsdag (3 år) och då satt jag och Kim barnvakt på kvällen. Dom åkte iväg till Kista och åt och såg Jägarna 2. Den vill jag också se!!
Vi tog det ganska lungt, åt falukorv med macaroner och gick till Emils dagis och lekte lite i lekparken. Emil hade tydligen tjatat tidigare om att han ville visa upp hans dagis för Kim så han var så glad och stolt över att äntligen få göra det. Ungarna körde gärnet och vi satt på en bänk och tog det lungt, påvägen hem var Emil trött och fick sitta på Kims axlar :)

Katrineholmbesök och Trattkantarellplockning

I Fredags åkte jag coch Sofe ner till Katrineholm för att hälsa på Nillan och Benny (vår gudmor och hennes kära). Jätte mysigt att ses igen, det var ett tag sedan sist! Satt ocg pratadeute på altan till midnatt och åt väldigt gott!
Dagen efter begav vi alla oss ut till stogen för att plocka svamp. Och OJ vad svamp vi fick! Våra påsar att fylla svamp i  tog tom slut, så vi tog av oss tröjorna och började fylla dom med svamp. Vilken upplevelse och vilka fina skogar. Dock är rensning av svamparna inte lika kul...

Gatupratare

Nu kom jag precis hem, vart och lämnat Ebba och Emil, vart på möte, fixat lite på gymmet. Har bland annat gjort ordning nya gatupratare och ställt ut på torget. Har ett erbjudande just nu som jag vill ska nå ut :)
Åkte förbi mormor på vägen hem och lämnade några mackor åt dom. Det blev över ett par från morgonens möte så det vart ju perfa! Nu ska jag dra fram alla datorer och pärmar, för nu kör vi (eller jag)  gärnet!

Godmorgon!

Nu är jag bra trött! Men ändå skönt att vara uppe i tid, kan jag ta det lungt och sitta och äta  frukost i lugn och ro. Ska om ca en timme åka och hämta upp Ebba och Emil, skjutsa Emil till dagis och Ebba till skolan. Sen är det raka vägen till ett möte i Edsberg.

Halv 6 hos mig - Johanna

Igår satte vi igång med "Halv 6 hos mig" och jag var först ut. Såhär blev resultatet:
Förrätt:
Tomat, rödlök och basilika-röra på en brödbit.
Huvudrätt:
Oxfilé stek, pottisblomma med instoppade vitlöksskivor med hemmagjord rödvinsås.


Efterrätt:
Cheesecake med hallon och fysalis.


Ska man våga?

Satt precis och funderade på om jag ska våga färga håret. Har alltid funderat på om jag skulle passa i mörkbrund/svart hår. Vad tycker ni? Ungefär som på bilden nedan, men mycket mörkare!

Diamant

Idag firar mormor och morfar diamant bröllop! Dvs 60 år sedan dom gifte sig! Stort grattis till dom båda!
Kom precis hem, har varit och hälsat på mormor och morfar var även där! Satt och pratade lite och det är alltid lika mysigt. Dom är såna mysiga människor och dom betyder så mycket för mig. Imorgon får mormor åka hem ifrån furuhöjden och det ska bli skönt! Då kanske dom kan fira sitt diamantbröllop på riktigt!

Onsdagsmys


Dagen som varit

Idag har jag fortsatt med mitt trevliga pappersarbete. Satt och storterade papper så mycket igår så jag har bokstavligen träningsvärk i handerna och ont i nacken, man sitter ju som en påse nötter så då tar det på nacken efter ett tag. Men nu är jag iaf äntligen klar med det jobbigaste! Känns skönt att ha det gjort så man kan gå vidare med andra mer aktuella jobb saker.
När jag var klar med dagens jobb åkte jag förbi och hälsade på Mormor en sväng, hon ligger fortfarande kvar på furuhöjden men kommer få åka em på fredag. Hon är pigg och glad vilket är väldigt skönt!
Sen var de bara hem och laga mat!
Efter maten åkte jag och Kim till gilfbanan och sköt lite bollar. Det går väl bättre och bättre men mitt dåliga tålamod går inte riktigt ihop med nbörjar moment. Vill se resultat på en gång, men det är väl bara att öva på.

Dagens lunch

Slängde ihop det som fanns i kylen och vips blev det en wok :)
Nudlar, kött, sparris, brocoli, räkor, soja, basilika och gräddfil :) Vart faktiskt gott :)

Papper, papper och åter papper...

Siter nu och storterar papper, det behövs! Har inte gjort det på ett tag nu så det är högar som ska storteras in i pärmar. Just nu är det fakturor på 3 månader bakåt som ska storteras in.
Idag är det verkligen höst väder ute, grått och mulet och löven börjar bli färgglada! Åhh vad jag älskar hösten! Oavsätt vad andra säger så tycker jag att det är supermysigt med sånt här väder. Då kan man sitta inne och dricka kaffe med tända ljus med en mysig tjocktröja. Man behöver inte sitta med alla fönser vid öppna och ändå känna att man svettas bort. Nej, jag älskar hösten!

Vecka 37


Årets sista Motorcykel tur

Idag har vi tagit årets sista Motorcykeltur! Fick låna Sofies motorcykel då min var slut på batteri och Kims r avställd. Vi startade turen med lite käk på donken och sen åkte vi bort mot Skokloster, finns några mysiga vägar att åka på där. :)
Nu har vi precis ätit lite plockmat och sitter och kollar på Fångarna på fortet.... Eller jag sitter och kollar på fångarna på fortet. Kim står och vispar ihop en vaniljvisp som vi ska ha till en kladdkaka. Han envisas nämligen med att ha ska vispa det för hand så han lär ju få stå där ute i köket en bra stund.. Envis som en....!?

Myskväll

Igår var det myskväll med Älskling :)

Höst tema

Sådär, då vart det lite höst tema på bloggen. :)
Guuud vad jag längrtar efter rktig höst nu, längtar till mörka mysiga kvällar med tända ljus och tills man kan sätta på sig halsduk och mössa. Tycker Hösten är så mysig!

Extra Jobb på två timmar..

Igår kväll blev jag inringd för attextra jobba på Puls & Träning Täby Kyrkby. Dom hade exra öppet hus denna vecka och behövde extra personal då det var varit ett sådant tryck dom senaste dagarna!
Så jag åkte dit och jobbade i två timmar (18-20). Så typiskt, just när dom ringer efter extra personal så lugnar det såklart ner sig just denna kväll. Vart lite små segt sista timmen men allt som allt så gick allt bra.
Dom har ett erbjudande just nu som lyder "träna gratis i 3 veckor" dvs vem som helst (över 18 år) får komma ner till gymmet för att hämta ett passerkort som är aktiverat i 3 veckor utan kostnad. Så jag stod altså och delade t sådana kort. Vi körde likadant erbjudande förra året vilket blev en STOR succe! Så om ett par månader så tänkte vi köra på samma erbjudande gen!

ROCK BY SWEDEN

Det här är verkligen min smak av smycken! Smyckesdesignern Åsitas och Laila Bagge har tillsammans designat denna kollektion. Jag som är en svag för döskallar älskar denna kollektion ;) Finns många fina smycken att välja mellan på http://www.rockbysweden.com och finns i olika prisklasser. Personligen tycker jag att ett halsband för 4.000 kr är "lite" för mycket. Men det finns en del som kostar runt 500 kr. Meeee like!


Det här är HUMOR!

Hahaha! Jag skrattar alltid lika mycket varje gång jag ser det här!

Paj

Har varit så sugen på paj ett par dagar så idag satt jag igång att göra inte bara en, utan två pajer. En vanlig Västerbttenpaj och en broccolipaj med västenbottenost i. Ska bli spännande o se hur dom smakar för jag har aldrig gjort paj förut. Västerbotten pajen är nu klar så nu väntar jag bara på att broccolipajen ska bli klar i ugnen. Så ska jag göra en stor härlig sallad till :)
Just det. Pratade med Morfar nyss som precis hade pratat med Mormor. Operationen hade gått bra och hon låg nu på uppvaket. Hon orkade inte få besök idag så jag åker förbi henne imorgon istället och hälsar på. Men sååå skönt att operationen gick bra! Nu kan man pusta ut och ladda upp inför tiden framöver oss.

Lyxar till min måndagslunch idag - suchi


Håll tummarna!

Just nu är mormor inne på Operation, än så länge vet vi inte hur det har gått. Morfar hade precis pratat med avdelningen där hon är inlagd och dom sa tat operationen startade kl 9 i morse så dom borde vara klara.. Mer än så visste dom inte. Så vi håller tummarna och väntar på att vi får höra något mer!

Tjejkväll med Mickis

Har en tjejkväll med Mickis ikväll. Grabbarna är ute och spelar golf och vi sitter och har precis ätit upp våra räkmackor. Ska ta fram kortspel nu och dricka asti och snacka massa skiiit. :)

Saknar hund... Saknar Vilma

Gud vad jag kan sakna att ha hund (ibland), nej hela tiden! Saknar att ha någon att gå ut och gå med, ligga och godsa och alltid ha en glad en som kommer springande och viftar på svansen när man kommer hem. Vilma, hon var enligt mig en exemplarisk hund och henne drömmer jag ofta om nu för tiden. Henne var vi tyvärr tvungna att sälja för ett par år sedan och bara några månader efter det gick hon bort i cancer.. Drömmer många gånger om att hon kommer tillbaka till oss och vaknar varje gång och inser att, nej ikke. Det var en hund med personlighet!


Den dagen (om det ens kommer att komma en sådan dag) som jag får skaffa hund kommer att det bli en Vilma hund. En Cavalier king charles cpaniel fast denna gång ska jag nog välja en annan färg, brun/svart.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu